2Generations
4 supporters
Free Rein (Hosszú száron) - Csak egy unc ...

Free Rein (Hosszú száron) - Csak egy uncsi lovas sorozat, vagy mégis több?

Mar 29, 2021

            Április 23-án megérkezik a Shadow and Bone – Árnyék és csont című Netflix sorozat, amely a kedvenc könyveimen alapszik. Mivel a színészekről, akik kedvenceimet alakítják, nem sokat tudtam ezelőtt, elkezdtem utánanézni, hogy milyen filmekben, illetve sorozatokban szerepeltek eddig. Így volt ez akkor is, amikor a személyes kedvencemre, a Kaz Brekkert alakító, Freddy Carterre, kerestem rá. Így bukkantam rá a „Hosszú száron” című Netflix sorozatra.

(Ennek a sorozatnak sajnos még nincs magyar szinkronja, ezért angolul néztem meg.)

            Amikor először láttam a sorozat témáját, nagyon szkeptikus voltam, ugyanis nem vagyok az a kimondott lóimádó típus... mégis kellemesen csalódtam.

            A történet egy Zoe nevű 15 éves lányról szól, aki Los Angeles-ben él, de a nyári vakációt egy Angliában lévő kis szigeten tölti az Anyjával és a húgával Rosie-val, a nagyapjánál. Nemsokára kiderül, hogy ez a nyár nem lesz olyan egyszerű és stresszmentes, mit Zoe tervezi, ugyanis a nagyapja házától nem messze található egy Bright Fields nevű lovarda. Amikor Zoe kishúga keresésére indul, aki elkóborolt Wifit keresni, összetalálkozik egy bizonyos lóval, Ravennel, aki nem túl egyszerű eset. Hamar világossá válik, hogy Zoe különleges hatással van Ravenre, amit a lovarda vezetői Samantha és Marcus is észrevesznek, amikor a ló elszökése után rátalálnak a tengerparton kettőjükre, amint Raven látszólag épp rátámad Zoéra. Miután azonban Zoénak sikerül Raven bizalmába férkőzni, szinte elválaszthatatlanok lesznek. Akadnak azonban egyes emberek, akiknek ez nem igazán tetszik. Zoe Anyukája ugyanis megtiltja a lánynak a lovaglást, amikor tudomást szerez arról, hogy Zoe titokban lovaglóleckéket vesz. Ez nyilván nem marad így, hiszen akkor nem lett volna még két évad a sorozatból:)

            Ahogy már említettem, az alaptörténet nem fogott meg... de Freddy Carter miatt akartam adni neki egy esélyt, és végül nem bántam meg. Ő maga egy Pin nevű karaktert játszik, aki szintén fontos szerepet játszik Zoe életében.        

    

            Na de térjünk is rá a véleményemre:

            Mi tetszett nekem annyira ebben a sorozatban, hogy cikket írok belőle, hangzik a kérdés a fejetekben, melyre igen egyszerű a válasz: A csavarok! Nagyon érdekes fordulatok voltak a sorozatban, kiszámíthatatlan, mégis értelmes csavarok. Ez az én szememben egy jó sorozat alapja. Nagyon tetszettek egyes karakterek, mit például Rosie és Pin, de nagyon bírtam Gabit meg Miát is. Ami viszont nekem egyáltalán nem tetszett, az Zoe karaktere volt. Nem tudom, hogy ezért a színésznő felelős-e vagy egyszerűen rosszul volt megírva, de teljesen az volt az érzésem, mintha szándékosan alkották volna ilyen idegesítőre. Szerintem a tipikus tini lányt szerették volna hozni, aki kicsit forrófejű, kicsit arrogáns, kicsit túl magabiztos, igazi nehéz eset. Hát nemcsak hogy nehéz eset, de néhol egyenesen az idegeimre ment. Az, hogy mindig az hitte magáról, hogy ő majd megment mindenkit, hogy ő a főnök és hogy amit ő csinál az mindig helyes, az nem is lenne magában rossz, de volt benne valami, ami az egész karaktert lehúzta. A sorozat meg a történet is nagyon jó volt, nagyon szép volt a fényképezés, a kameravezetés, a díszletek, a táj, egyszóval minden stimmelt, és akkor jött egy olyan főszereplő, aki mindent elrontott. Nekem az a szokásom, hogy nagyon beleélem magam a sorozatokba vagy filmekbe és nem egyszer volt olyan, hogy megalítottam a részt és legszívesebben kerestem volna egy párnát, hogy beleüvöltsek, mert Zoe már megint valami óriási hülyeséget csinált, ahelyett hogy hallgatott volna másokra, és nem a saját feje után ment volna.

            De eleget szidtam Zoe karakterét. A sorozat jó. Nekem nagyon tetszett (leszámítva Zoét). Nagyon jó sztori, nagyon jó karakterek és főleg nagyon jó csavarok. Ami a lovakat illeti, nyilván ez róluk is szólt mivel ugye az egész egy lovardában játszódik, mégsem volt az az érzésem hogy Bibi és Tinát nézek. Csak hogy el tudjátok képzelni, a sorozat egy keverék a Horselandből, a Gossip Girlből és a Violettából. Tehát van egy (többé kevésbe jó) főszereplő, aki nem tud két fiú közt választani, ennek a lánynak van egy riválisa, aki később a barátjává válik, mindeközben sok pletyka is folyik és ez az egész lovak hátán történik.

Ajánlanám-e ezt a sorozatot lóimádóknak?         Természetesen!

Ajánlanám-e ezt a sorozatot úgy általában?          Mindenképp!

            Mindent egybevéve mégis végignéztem nemcsak a sorozatot, hanem a két spin-off filmet is (melyek a 2. és a 3. évad között játszódnak) és mindezt egy hét alatt... Legutóbb a Shadowhunters-szel jártam így. Szóval, ha vágytok egy tipikus, de mégis új tini sorozatra, ami nem túl hosszú, de mégis jó, mindenképp érdemes belenézni.

Enjoy this post?

Buy 2Generations a coffee

More from 2Generations