Cuiva convins că lumea e rea, oamenii-s răi, că a fi bun și a face bine e ca lupta cu morile de vânt, și alte scenarii negative de acest gen...

Educația funcționează pe bază de modele, de sugestie, prin copiere.

Oamenii copiază, dau copy paste, unii de la alții, de mici copii.

Preiau gânduri, idei, raționamente, pe care și le însușesc. Le integrează în sistemul lor de credințe și convingeri, pe pilot automat.

Mintea umană este ca un burete, ce absoarbe ce le picură sau le toarnă alții. Fără prea mult discernământ. Depozitează idei, sugestii, ca pe niște obiecte, de care poate vor avea vreodată nevoie, cine știe, e bine să fie acolo, în magazia lor, pivnița lor, subconștientul lor... Și la un moment dat aceste depozitări le influențează tot mai mult gândirea, apoi comportamentul, viața lor, reacțiile lor, sănătatea lor, devenind o atitudine față de lume și viață, dictată de tot ce au adunat sistematic în subconștientul lor.

În general fiecare adună mult... gunoi, și puțini fac curățenie sistematic.

Fiecare om este un emițător de sugestii în jurul lui, bazate pe modul său personal de a interpreta lumea și viața.

Mod determinat de tot ce a acumulat, de fapt.

Dacă băgați în cap copiilor că oamenii sunt răi și proști, și că asta este normalitatea în lumea asta, atunci ei se vor conforma acestei norme, crezând în ea, și vor deveni și ei răi și prosti, prin învățare socială.

Aici nu sunt copii, dar sunt persoane mai mult sau mai puțin sugestionabile. Care adună, "asimilează" informațiile, bune rele, cum or fi, pozitive negative, etc.

Dacă le repetați continuu propriul scenariu, la un moment poate chiar o să vă creadă.

Repetiția este mama succesului.

Pe asta se bazează rugăciunea, dar și reclama, și manipularea sugestivă de orice fel.

Dacă repeți cuiva de suficient de multe ori, i se fixează în minte drept adevăr, credință și convingere personală.

Din experiența mea știu că se poate lupta cu morile de vânt, se poate lupta cu orice, dacă ai conștientizat cum poți să o faci în mod eficient.

Trebuie să cunoști strategii și tactici de luptă, altfel lupta e pierdută din start.

E ca și aia, cum poți mânca un elefant: bucățică cu bucățică.

Morile de vânt au dispărut de pe planeta asta, poate că ați observat.

Acum se dezvoltă parcuri eoliene de instalații eoline care produc curent, nu mai macină cereale.

Lumea se transformă, cu ce se băteau ieri a dispărut azi, terenul de luptă s-a transformat, armele s-au transformat...

Azi avem instrumente, metode și tehnici de luptă mult mai evoluate. Nu mai este nevoie să te sui pe cal...

Un smartphone, un PC, o rețea de socializare, un blog, un site, un grup Fb... și te lupți și tu liniștit, relaxat, din liniștea căminului, aruncând idei explozive și incendiare în capu dușmanului...

Da, da, luptătorii luminii luptă acum în spațiul... virtual...

Se numesc Influenceri acum, formatori de opinie, modelatori de conștiințe...

Emit lumina lor instant, în timp real, pe întreg globul, apăsând doar niște butoane, taste...

-Tastați, oștenii mei!

-Tastăm, Măria Ta!

Aleluia!

Episodul doi:

"De ce să educi un om în minciună, când poți să îl educi în adevăr?"

Chiar așa...

Care adevăr?

Al meu, sau al tău, sau al altuia?

Aceasta este întrebarea!

Ecce întrebarea, ecce homo!

Realitatea ne arată clar că ce bagi in capul unui om devine adevărul lui, există destule studii in psihologie care au demonstrat asta.

Ceea ce este citit sau auzit în mod repetat devine în mintea fiecăruia adevăr, crede că este adevaăr, că este adevărat, deși e doar o credință sau convingere personală preluată de la altcineva.

In realitate fiecare om își construiește propria sa realitate subiectivă, și nu exista nici o realitate obiectivă în mintea vreunui om.

Nu poate exista așa ceva, în mental.

Realitatea este că există persoane cu atitudini negative, care influențează lumea în mod negativ, și persoane pozitive, care influențează lumea în mod pozitiv.

Totul depinde de ce emiți, de fapt, în jurul tău, adică de atitudinea ta.

Răutatea nu poate exista fără bunătate, și invers.

Deci totul este dual, complementar, în mintea umană, în gândirea sa.

Și fiind totul complementar, totul se compensează, deci de fapt câtă răutate există în lumea asta exact atâta bunătate există, altfel lumea nu ar putea exista, s-ar autodistruge, ca să zicem așa.

Asta nu înțelege lumea, mai greu de înțeles principiile de bază ale acestei lumi, cele privind dualitatea, complementaritatea, compensarea, transformarea...

In realitate există mereu un echilibru, așa cum fizicienii au descoperit că per total în Univers există un echilibru petfect de sarcini pozitive și negative.

Nu există mai multe negative sau mai multe pozitive, deoarece nu pot exista.

Modul ăsta de gândire, că ar putea exista un dezechilibru perpetuat, este de fapt o inconștiență, o incapacitate de a conștientiza... realitatea, așa cum este ea.

Asta duce la percepția duală, de fapt, la credința că există dualitatea bine și rău, și că răul ar putea fi mai mare decât binele, și alte scenarii delirante paranoide de acest gen.

Episodu trei:

Nici unul dintre voi nu a văzut vreun virus, niciodată, dar toți credeți că există virusuri doar pentru că ALȚII v-au spus că există.

Nu-i așa?

Câți oameni pun la îndoială existența virusurilor, deși nu au văzut vreodată vreun virus?

Toate informațiile despre virusuri vă vin de la alți oameni, de la SURSELE voastre de informare.

În unele surse aveți ÎNCREDERE, și atunci preluați în modul "crede și nu cerceta", căci vă bazați doar pe ÎNCREDERE de fapt.

Dar ce este această încredere, mai exact, în esența ei?

Baza credințelor și convingerilor voastre!

Ai băga mâna în foc că există virusuri, nu-i așa, ești ferm convins că există, că așa zic cercetătorii științifici, microbiologii, și ai văzut tu imagini cu virusuri pe net, făcute în Photoshop foarte frumos și colorat... 

Despre PLEOMORFISM aproape nimeni nu a auzit, și aproape nimeni nu este interesat, deoarece NU SE VORBESTE despre el, ba chiar este tabu, subiect denigrat.

Cercetătorii sunt plătiți și ei de cineva, primesc fondurile de cercetare de la niște ”foruri” care au niște interese... clare, comerciale, să scoată profit din investițiile lor băgate în cercetare.

Lumea trebuie CONVINSĂ că există niște entități invizibile care fac rău oamenilor, care le produc boli și chiar moartea, și pentru combaterea lor trebuie să urmeze tot felul de tratamente. Scumpe.

Dar cine a introdus tratamentele alea pe piață?

Cine le susține, cine le argumentează?

Cercetătorii științifici, ăia în care crede și are ÎNCREDERE toată lumea!

Sursele cele mai de încredere.

Ăia plătiți de cineva să "demonstreze" cu imagini Photoshopate că există tot felul de viruși periculoși, letali, care... sar de la plante și animale la gâtu și plămânii oamenilor să-i omoare...

Cum să nu crezi așa ceva? 

Este și dovedit, te uiți pe internet și vezi niște imagini foarte frumoase, chiar și animații, desene animate. Convingătoare, nu-i așa?

Un principiu eficient de INVESTIGARE este acesta: FOLLOW THE MONEY!

Adică urmărește unde se duc banii, și așa înțelegi mai bine ce se întâmplă de fapt, în lumea și viața asta. 

Totul este pe interes.

Toți vor să facă profit.

Toți vor să câștige ceva.

Cine plătește?

Păi.... ”consumatorul”, cine altcineva? 

Iar oamenii trebe făcuți cumva să consume rahaturile tuturor producătorilor, toată viața lor, că doară de aia sunt consumatori, nu de geaba...

Trebe convinși că au NEVOIE de produse, și să aibă ÎNCREDERE în produse și producători, și să nu cumva să pună la... îndoială, să cerceteze...

De aia au fost inventați ”cercetătorii științifici” și laboratoarele lor!

Ăsta este rolul lor!

Sunt plătiți pentru asta, să-și facă treaba, spre binele... producătorilor.

Altfel... se taie fondurile, ce cred ei?

Nimeni nu primește bani de... geaba! 

Ia vezi aici, pare de încredere pentru tine sau ba? http://pro-decizii-informate.ro/dr-stefan-lanka-unde.../

”Un sondaj realizat în 2016, cu 1.500 de oameni de știință, a raportat că 70% dintre ei nu au reușit să reproducă cel puțin un alt experiment al oamenilor de știință (50% nu au reușit să reproducă unul dintre propriile experimente).

În 2009, 2% dintre oamenii de știință au recunoscut că au falsificat studii cel puțin o dată și 14% au recunoscut că au cunoscut personal pe cineva care a făcut-o. Astfel de abateri au fost, conform unui studiu, raportate mai frecvent de cercetătorii medicali decât de alții.”  https://en.wikipedia.org/wiki/Replication_crisis

Episodul patru:

”În cazul acesta ce este de făcut?”

Simplu: fiecare face CE CREDE!

Ce crede că e mai bine pentru el și cei dragi lui. 

De aceea avem Liber Arbitru, și libertate de gândire, de decizie, șamd.

De aceea au oamenii minte, gândire, cap, creier, să și le folosească, nu să creadă orbește, fără a cerceta nimic, în mod credul, naiv, ignorant...

Dar fiecare alege și decide ce vrea, cum vrea, după capu lui. Pentru el.

Democrație, liberate, egalitate, fraternitate, etc 

Eu nu spun nimănui ce are de făcut.

Eu spun: fă ce vrei, cum vrei, dar... deschide un pic ochii, mintea, altfel suferi aiurea, prostește, fără să înțelegi de ce și cum.

Dacă deschizi ochii și mintea măcar înțelegi de ce suferi.

Suferi conștient, responsabil, demn, onorabil, în cunoștință de cauză... 

Ba chiar poți și face haz de suferința ta, nu te mai nevrozezi atâta pe alții, îți duci crucea cu zâmbetu pe buze, udate de lacrimi... 

Am întrebat pe cineva apropiat mai demult: dacă nevasta ta te-ar înșela, și eu aș ști, ai vrea să îți spun sau ai prefera să nu afli?

Am fost uimit să aud răspunsul lui ferm, că nu ar vrea să îi spun.

Și cred că peste 90% din oameni ar prefera să nu știe, să nu fie informați de prietenii lor, dacă s-ar întâmpla ca ei să afle.

Adevărul... doare, mai bine să nu știe nimic, că așa ei cred că pot scăpa de durere, de suferință, rămânând ignoranți, necunoscători, naivi, trăind în ”realitatea lor imaginară”, de vis, unde totul este frumos și bine, și sigur, și confortabil... 

Îmi vine-n cap un citat acum: ”Mai bine minte-mă frumos decât să mă torturezi cu adevărul”. 

E pe inversul lui ”Beat me with the Truth, dont torture me with lies” (Bate-mă cu Adevărul, nu mă tortura cu minciuni) 

Majoritatea preferă varianta 1.

Dar excepțiile întăresc... ceva. 

Sunt talerul care echilibrează lumea și viața, să nu (de)cadă de tot și să dispară cumva...

Episodu 5:

Oamenii nu au liber arbitru, sunt forțați și manipulați, trași și-mpinși de alții în mocirlă, proștii decid soarta lumii că-s mulți și majoritari, blabla...

Fiecare SE LASĂ TRAS SAU ÎMPINS în mocirla sa, pentru a conștientiza ceva! Faptul că S-A LĂSAT! 

A acceptat. Dar dă vina pe alții, că așa e oamenii, nu-i nici unu vinovat.... 

Dacă tu nu mergi la vot, dar nici nu faci nimic ca să schimbi situația aia în care toți îs cretini, numa tu nu, atunci e clar că îți meriți soarta. Nu-i așa?

Dai din gură da nu faci nimic pentru schimbare...

Lumea dă din gură, adică de fapt se tot plânge de alții, că alții îs proști și decid pentru ei. 

Da, și vor decide atâta timp soarta lor, cât timp ei nu fac nimic pentru a schimba ceva în viața lor, convinși fiind că... n-are rost domle, că e muuulți și proști, și degeaba faci ceva, blabla... 

În pandemie unii au sărăcit, alții s-au îmbogățit. Chestie de... atitudine, de acțiune, de voință, și alealea.

Unii se plâng și fabrică scuze, alții acționează conștienți și folosesc oportunitățile ivite, în favoarea lor.

Orice schimbare aduce cu sine anumite oportunități, dar nu toată lumea le vede, bine-nțeles.

Iar cine nu participă în nici un fel la o schimbare, degeaba dă din gură, căci așa nu se va schimba nimic în viața sa. În bine. În rău... posibil și chiar probabil, căci atitudinea... contează. 

Știi ce însemnă o DILEMĂ?

Raționament cu două premise contradictorii și contradicționale, care duc la aceeași concluzie. Curent- Situație cu două ieșiri, ambele defavorabile.

Unii oameni sunt mereu în dilemă când e să aleagă ceva, deoarece totul li se pare defavorabil, inacceptabil, nemulțumitor, nesatisfăcător, etc.

Viața lor este o înșiruire de dileme.

Viață grea... 

Nemulțumire, frustrare, defulare, etcaetera.

Dar la o analiză mai atentă, obiectivă, toată această nemulțumire, frustrare, se datorează de fapt nemulțumirii de SINE.

Se proiectează în afară, pe alții, ceea ce se evită a se... recunoaște, înțelege, accepta și asuma, în mod personal.

Faptul că nu ești perfect, că nu ești deșteptu deștepților, că ai slăbiciunile tale, că greșești frecvent, că nu le știi pe toate, că acționezi prostește uneori sau deseori, că nu înțelegi mai nimic din mersul lumii și vieții, că nu te poți adapta foarte eficient, că nu ai destulă afecțiune, iubire, destulă prosperitate, că cedezi fizic și nervos la greu... Etcaetera 

Oamenii simt că sunt obligați să aleagă între două rele, mereu, în mod forțat.

Răul cel mai mic, sau răul cel mai mare?

Grea alegere...

Dar nu fac nimic pentru a schimba paradigma, pentru a găsi alternative, căci nu au curaj să dea piept cu... Răul.

Stau în cușca lor, creată mental, unde se simt în siguranță.

Trăiesc cu frică, acceptă să slujească pentru a primi un os de ros, dar sunt siguri că vor... supraviețui, dacă vor fi docili, ascultători, și vor apăra ograda patriei, ogorul, glia strămoșescă, lătrând la cotropitori... Metaforă (curtea stăpânului, pe înțelesul tuturor).

Capu ce se pleacă, sabia nu-l taie...

Cu sabia adevărului se taie minciuna.

Dacă minciuna este în capul tău...

Pe această platformă poți sponsoriza activitatea mea, dând o cafea, sau devenind membru (membership) și având acces astfel apoi la materiale bonus.  https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE

Toate siteurile și conturile mele: https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE/kato-resurse-utile-dezvoltare-spirituala

Mulțumesc