Via de 'Saldochecker' (https://www.delijn.be/nl/tickets/saldochecker/) kan je aan de hand van het nummer vervoerbewijs terugvinden hoeveel ritten je nog kan afleggen. Hoewel een zeer handige tool is het nummer soms klein en moeilijk te lezen en wanneer je meerdere vervoersbewijzen hebt voor je organisatie (bijvoorbeeld een school), is het meermaals intypen van de verschillende nummers toch een werkje.

Daarom heb ik een Google Spreadsheet gemaakt waarin je de verschillende nummers van de vervoersbewijzen in je bezit éénmaal in kan geven. Met een simpele klik op de knop worden voor alle vervoersbewijzen de resterende ritten berekend.

Op deze manier kan je veel sneller en gemakkelijker bijhouden hoeveel ritten er nog in totaal beschikbaar zijn en omdat je dit bestand in je organisatie kan delen, kunnen ook anderen nagaan hoeveel ritten er nog voor handen zijn zonder ze de vervoersbewijzen zelf in handen moeten hebben.

Om zelf gebruik te kunnen maken van deze tool kan je via volgende link de Google Spreadsheet naar jouw Google Drive kopiëren. Bij het eerste gebruikt zal je de Script toegang moeten geven.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g3M3Uyxi1vSRWDh0-5Zb0z7pyBCioMU2mm0VoocKoF0/copy