Buy OneparentStory a coffee

x
1
3
5

Sunt o mamă singură din Cluj-Napoca, care, în urma unor întâmplări nu tocmai fericite, a ajuns la concluzia că viața asta e prea scurtă pentru a o trăi conform normelor. Și a vrut să încerce dacă visele pot deveni realitate și oare chiar nimic nu este imposibil? ✨

Așa a început aventura noastră de unschooleri și worldschooleri, și așa am ajuns - împreună cu fiul meu de 10 ani - în călătoria vieții noastre, care a luat naștere cu următoarea postare pe facebook 🙂 (pe care am scris-o în 09 octombrie 2020, în timp ce ne aflam în Ungaria) :

"No, dragii mei ❤️, să vă povestesc eu cum stă  toată treaba... 😉 Conform noilor reglementări se pare că în cazul în care ne vom întoarce în România va trebui să stăm - din nou - două săptămâni în carantină. Iar nouă nu ne surâde prea tare ideia asta... 🙈 (la Budapesta am avut o mică curte - nevorbind de faptul că mai era și vară... ☀️ - și nici chiar așa nu ne-a fost ușor, dar acasă, la Cluj, nu avem nici măcar un balcon...).

Așa că am stat și am gândit: cum să fie mai departe? Putem rămâne aici pentru o perioadă, dar, dacă tot suntem blocați în lumea asta largă, de ce să nu o facem și mai lată? De-a dreptul memorabilă? 🥳Așa că am luat harta (și gugălul 😉) și am început să mă documentez... Cum iubita mea Tenerife (și împreună cu ea toată Spania) are reguli antipandemice pe care ne este cam greu să le acceptăm, atenția mea s-a îndreptat către însorita Portugalie (v-am mai zis că nu prea iubesc iarna? - cred că este din ce în ce mai evident 😀). Da, pare o destinație bună, dar poate nu suficient de îndrăzneață? Parcă ziceam că o facem lată, nu?

Așa că am început să cobor cu degetul pe harta aia 🗺️. Tot mai jos... Până am ajuns în Africa, iar acolo la... Tanzania 😀. Hmmm 🤔. Da. Pare perfectă 👌. Păi dacă nu acum, atunci când? Că oricum toate-s pe dos... 🙃 

Și fiindcă tocmai acum, în noiembrie, Áron împlinește 10 ani 🎉, iar eu exact o jumătate de secol 🥁🙈, am zis că gata, suntem acoperiți 😀, trebuie profitat de ocazia asta, un motiv mai bun de atât nu vom găsi prea curând pentru a face lucruri absolut nebunești... 😀

Așadar acum, că motive am găsit, destinație la fel, planul se conturează frumos. Lipsește doar un singur amănunt: banii 💰. Și, chiar dacă perioada e ideală (da, știu că sună incredibil, dar pandemia asta are și părțile ei bune: prețurile din turism niciodată nu au fost mai mici... 😉), totuși vorbim despre o sumă pe care eu nu am cum să o adun, nici dacă lucrez non-stop și nu mai mâncăm deloc. Planul acesta îl putem duce la capăt doar cu ajutorul vostru, al tuturor ❤️. Deci, dacă considerați că noul nostru vis nebunesc merită sprijinit, sau dacă, pur și simplu, doriți să ne faceți un cadou (cât de mic... ) de ziua noastră, să știți că noi așteptăm cu sufletul la gură donațiile voastre ❤️. Orice sumă e binevenită, puțin cu puțin se adună, haideți să vedem ce iese... 🙂 (ca să fiu sinceră, mari speranțe nu îmi fac, dar dacă nu încerc, nu am să aflu niciodată, nu? 🤷‍♀️)"

Asta a fost prima postare legată de subiect, iar în data de 11 decembrie 2020, cu ajutorul a foarte mulți prieteni și simpatizanți, am aterizat în Zanzibar, Tanzania. 

Dacă sunteți curioși să aflați continuarea poveștii, va invit cu drag să urmăriți pagina noastră facebook, iar dacă vă place de noi, ne puteți invita la o cafea ☕😉.