OneparentStory
193 supporters
Planuri de viitor

Planuri de viitor

Dec 28, 2020

Având în vedere că ați contribuit la aventura noastră, m-am gândit că ar fi frumos să vă împărtășesc planurile noastre pe mai departe (în caz că ați omis postarea pe facebook...) 🤗:

"Oh, demult nu am mai povestit noi dimineața, lângă o cafea... ☕🙂 Haideți să recuperăm cumva și să vă povestesc care-i planul în continuare și cum stă toată treaba.

Deci: în 31 decembrie ne vom muta într-o altă zonă a Zanzibarului, în Nungwi, unde plajele sunt superbe (nu suntem noi ăia care stau pe plajă toată ziua 🏖️, dar sunt sigură că vom reuși să găsim și alte activități pe-acolo 😉), unde vom rămâne până în 10 ianuarie, după care zburăm pe continent, în localitatea Moshi, la poalele vulcanului Kilimanjaro 🗻. De acolo vom pleca, pe 25 ianuarie, către Arusha, lângă muntele Meru, unde vom locui o lună. Probabil vă întrebați de ce tocmai o lună... 😀: pentru că doar așa pot închiria foarte-foarte ieftin, iar nouă ne place să avem timp să ne afundăm în traiul local... Cazările până aici sunt plătite, acum să vedem dacă ne vor mai rămâne bani și pentru trai 😀.

Visul meu îndrăzneț este să rămân în Tanzania cel puțin până la expirarea vizei de trei luni, deci 11 martie 2021 🙂. Așa am mai avea timp să vizităm și zona Morogoro - Iringa, pe care aș alege-o în special pentru că drumul dintre cele două localități trece prin parcul național Mikumi, unde se pot vedea animalele sălbatice (🦒🐘🦓🦛) chiar și din autobuz. Ar fi important pentru noi, având în vedere că nu avem un safari în program (nu e pentru buzunarul nostru 🤷‍♀️, eu din banii aceia trăiesc cel puțin o lună... 🙂 ).

Distanțele dintre localitățile menționate sunt extraordinar de mari, către Arusha - Moshi am ales să mergem cu avionul (fiindcă am reușit să găsesc bilete foarte ieftine), dar mai departe singura opțiune pe care ne-o putem permite este autobuzul. Iar asta ar însemna să parcurgem traseul pe bucăți, cu opriri de 1-3 zile (eu aș prefera chiar mai mult 😀) în Dodoma, Iringa și Morogoro.

Dar, după cum spuneam, încă nu ne este clar nici din ce exact vom trăi până la sfârșitul perioadei cu cazarea plătită (în Arusha) 😀, deci restul planului - cea marcată cu roz pe hartă - deocamdată este doar un vis. Dar eu sunt o optimistă incurabilă și știu că visele au obiceiul ciudat de a se îndeplini ✨ - trebuie doar să visezi puțin mai insistent 🙂. Așadar visez 🌈. Să vedem ce iese...

Vă doresc să aveți o zi minunată! ✨❤️"

Și, pentru că din întrebări s-a mai născut încă o postare 😉:

"Hai, că dacă tot ne-am pus la o cafea, vă mai povestesc (pentru că ați întrebat... 😉) :

🔸 m-ați întrebat cum găsesc eu toate chestiile astea ieftine și cum fac să pot călători cu un buget redus...

Din păcate la aceste întrebări nu am o rețetă universal valabilă 🤷‍♀️: este nevoie de foarte multă muncă de informare și cercetare (bloguri, grupuri fb) pentru a putea găsi cele mai bune rute, cele mai ieftine cazări si mijloace de transport. Și degeaba vi le-aș spune, pentru că poate data viitoare majoritatea nu mai sunt valabile... De exemplu unde stăm acum a fost o ocazie unică, este casa unei familii de aici, ei au plecat pentru o lună și ne-au cedat-o la un preț absolut derizoriu... Biletele de avion la fel: prețurile lor se schimbă continuu, ceea ce este valabil azi, nu mai este și mâine.

Iar referitor la traiul la buget minim: asta e ceva ce trebuie învățat în timp, nu poți exersa în concediu, dacă nu este stilul tău de viață obisnuit, te vei simți mizerabil 😀. Noi așa trăim tot timpul și am învățat cum să facem ca fericirea noastră să nu depindă de bani și de lucrurile materiale.

Dar vă scriu totuși ce am răspuns la întrebarea asta pusă la postarea anterioară:

"voi încerca să scriu un articol despre toate astea, dar probabil o voi face doar la sfârșit. Până atunci, pe scurt: am venit cu Quatar Airways, cu bilete speciale, cu preț redus (rezervate rudelor și prietenilor celor din staff-ul Quatar ❤️), o parte a cazărilor le-am rezervat prin Airbnb (asta folosesc de obicei), iar cele mai ieftine le-am găsit prin intermediul grupurilor de călători (dar e mult mai riscant să închiriezi așa... ). Zborul din Zanzibar spre Arusha îl voi face cu compania Flightlink, cu ei am găsit cel mai ieftin. Autobuzele între localități le voi rezerva în autogări, acolo mă pot interesa cel mai bine care este cea mai ieftină și comodă variantă.

Cu mâncarea e simplu: nu mâncăm la restaurant (niciodată, nici măcar un suc sau o cafea... ), gătesc acasă. Mâncăm cât mai multe fructe și legume, pe care le cumpăr in piață, unde sunt foarte ieftine. Aici, în Africa, ne descurcăm puțin mai greu, pentru că produsele pe care acasă le cumpărăm din magazin ori nu se găsesc deloc, ori sunt foarte scumpe. Nu reușim să găsim nici carne sau produse din carne (cel puțin nu care să fie păstrate în condiții decente 🙈), dar ne adaptăm noi cumva 🙂.

Folosim doar transportul în plublic, foarte ieftin, dar super aglomerat (ceea ce pe căldura asta poate fi o adevărată provocare).

Și cam asta e tot, nu există nici o rețetă secretă, doar să înveți să trăiești fericit cu mai puțin 😉. "

🔸 am mai fost întrebată de ce nu caut ceva "workaway" sau voluntariat în schimbul cazării:

Pentru că nu este deloc simplu, singură, cu un copil, să mai și lucrezi pe lângă, într-o țară străină... Și Áron, contrar aparențelor, nu este deloc o cauză ușoară, având numeroase tulburări: anxietate, OCD..., care ne îngreunează mult viața, dar despre care eu prefer să nu vorbesc (și aș aprecia dacă ați respecta asta 🙂). Când sunt propriul meu șef, este altceva, îmi alcătuiesc programul de lucru după bunul meu plac și după posibilități, dar să lucrez cu un program stabilit de alții este mult prea comiplicat, dacă nu chiar imposibil pentru noi 🙂.

Sper că am reușit să risipesc puțin ceața... ☁️🌥️🌞"

Enjoy this post?

Buy OneparentStory a coffee

More from OneparentStory