Dragi susținători,

Pe lângă conținutul de calitate pe care îl creăm prin eforturile de documentare și redactare ale voluntarilor noștri, suntem foarte activi în promovarea lecturii și a tuturor demersurilor cărticești. „Cărticesc” este, de altfel, un adjectiv inventat în 2014 de către Jules, coordonatoarea media.hub, pe vremea când Clubul de Carte Cluj număra doar în jur de 4-5 participanți și se afla la primele întâlniri din orașul de pe Someș. Acest club, alături de varianta locală a Schimbului de Cărți inițiat de bookblog, erau pe atunci singurele activități cărticești organizate de noi.

Lucrurile s-au schimbat și au accelerat puternic pe timp de pandemie. Mutarea în mediul online ne-a priit, pentru că ne-am dat seama că orice comunitate are nevoie de acces la discuții libere și prietenești despre lecturi, și că ar fi mai dificil să punem bazele unor cluburi fizice, însă putem invita și inspira participanți din toate colțurile țării și lumii să ni se alăture și, de ce nu, să ne ducă eforturile mai departe.

În prezent, avem nu mai puțin de opt cluburi care se întâmplă online, suplimentate de încercările periodice ale lui Jules de a citi cărțile din #listaluirory și de a le comenta în grupul nostru, Cărticeală și taifas cu Vox (unde sunteți bineveniți, căci veți găsi mulți alți iubitori de carte, dar și oferte, promoții sau recomandări). Trimitem și un newsletter (aproximativ) bilunar, la care vă puteți abona aici. Iată și o imagine tare simpatică de la unul dintre cluburile recente, publica.files v8, la care am dezbătut o biografie a lui Freddie Mercury tradusă și publicată la Editura Publica.

--

Vă mulțumim pentru că ne susțineți și vă așteptăm cu participări, propuneri și inițiative pe care le putem duce mai departe împreună!