Sursa: https://www.alergaceala.ro/?f=190520-Azi

Nu am primit vreun tratament special în viață. Nici nu am câștigat ceva la loto. Nici măcar numele meu nu îmi place. Nici Ionuț, dar mai ales numele lu' Petcu. Sunt lucruri pe care nu le pot schimba. Orice apelativ, adresat legat de numele primit, mai ales de familie, mă deranjează, chiar dacă poate nu o arăt. Nu am opțiunea asta și nici nu am de ales.

alergaceala.ro


Tot ceea ce sunt azi nu se datorează neapărat familiei. Nu m-am bucurat vreodată de un suport financiar de la mama și tata, ci doar mi-am urmat visurile, unul câte unul și am luptat pentru a le duce la realitate. Dacă zâmbesc AZI, dacă ofer deseori un zâmbet este poate tocmai pentru că au lipsit multe în viața mea înainte de a alerga.

Am lângă mine o soție minunată care mă suportă așa cum sunt, care sacrifică multe pentru zâmbetul meu și care vrea mereu să îmi fie aproape. O iubesc mult pentru asta, pentru că știe să se bucure fain de momentele de AZI chiar așa imperfecte. Coincidență sau nu, aniversăm curând 17 ani de noi, nu e un secret... ne pregătim de majorat la anu'.

alergaceala.ro


Prietenia, fie e și în mediul online este opțională. Nu trebuie musai să fiu pe placul tuturor, nici nu aș avea cum să am arma asta. Prind în selfie multe persoane, majoritatea domnișoare, pentru că ele... mda... zâmbesc mai ușor. Fetele exprimă mai ușor trăiri, sentimente, stări. Motivație solidă pentru a ne bucura în fiecare zi de libertate.

Particip des la competiții sportive pentru că AZI pot, pentru că mă bucur de ziua de AZI. Pentru că îmi dă o stare de bine și pentru că AZI îmi permit luxul să mă bucur de libertatea de a alege, de a călătorii peste mări și țări, unde mă vor purta pașii de alergăceală. Nu trebuie neapărat să fiu în tipare sau să mă încadrez în acel barem din statistici.

alergaceala.ro


Nu sunt în fotografii pentru popularitate. Abia îmi amintesc ceva fain prin liceu sau chiar în anii de facultate. Nu mă consider vreo vedetă, doar că mă bucur de alergare AZI pentru că mă deschide, pot comunica mai ușor și doar mă bucur de acel moment. Nu țin morțiș să fiu pe plac. Dacă sunt antipatic există opțiunea de deconectare după posibilități.

Pe câțiva i-am scos eu, mai bine de două mii de "prieteni" au fost luați în vizor la curățenia online de primăvară. Aparențele înseală. Vreau să scriu despre asta acum, negru pe alb. Mă deranjează că persoane mai mult sau mai puțin dragi zâmbesc la un selfie cu o ocazie specială și ajung să fie jicnite că apar în "pozele lu' Petcu". Oare se merită?

alergaceala.ro


Vreau să cred că persoanele care zâmbesc într-un selfie se bucură de momentul de AZI. Dacă am surprins pe careva care nu vrea să apară în vreo poză, cu drag o voi șterge din mediul online chiar retroactiv. Am multe motive AZI să stau într-o bulă, ca majoritatea, prins în griji, dar încerc să zâmbesc și să donez o parte din energia mea matinală.