Ellentétben néhány más művésszel, igyekszem nem elköteleződni egyik vagy másik politikai párt mellett, és nyilvánosan nem foglalni állást. 

Most, a választás előtti utolsó napon mégis úgy érzem, meg kell szólalnom. 

Kedves Olvasóm, Látogatóm!

Tartozom az utóbbi hónapok (atyaég, már egy negyedév is eltelt 2022-ből!) izgalmas és örömteljes eseményeinek legalább egy rövid összefoglalójával, amit igyekszem hamarosan megejteni. Azonban most engedd meg, hogy egy igen aktuális témáról írjak!

Holnap, 2022. április 3-án, ismét országgyűlési választások lesznek Magyarországon.

Ellentétben néhány más művésszel, igyekszem nem elköteleződni egyik vagy másik politikai párt mellett, és nyilvánosan nem foglalni állást. 

Most, a választás előtti utolsó napon mégis úgy érzem, meg kell szólalnom. 

De most sem fogok buzdítani egyik oldal mellett sem. 

Inkább kérdezek. 

A nekem címzett "Te rohadt náci!" megszólításokkal és hasonló kedvességekkel vajon pontosan mit szeretnének elérni azok a végtelenül bátor, névtelen alakok, akik így beszélnek hozzám? 

Meg akarják mutatni nekem és másoknak, milyen is az a liberális, toleráns, befogadó, elfogadó, demokratikus, összetartó, igazságos, biztonságos, emberséges, megosztás- és gyűlöletellenes, békés, szabad, a véleményszabadságot garantáló, egységes, erkölcsös, becsületes, a más emberek szívének megmérgezését a legnagyobb bűnnek tartó, ésatöbbi, ésatöbbi Szeretetország? 

Másra nem tudok gondolni...

Egyébként szándékosan nem politizálok sem itt, sem például a Facebookon. Sőt, még ebben a pillanatban, az utolsó harmincvalahány órában sem döntöttem el 100%-ig, hogy ha holnap elmegyek választani, akkor kire tegyem azt a két X-et. Vannak ötleteim, elképzeléseim, ugyanakkor még kérdéseim, kételyeim is. Egy picit még tájékozódom, aztán majd holnapra - remélem - kitalálom, mi lenne a legjobb.

Lehet, hogy marad a pusztán ösztönös megérzés.


Ezt a kis verset négy éve írtam, éppen ebben a témában: A folyó (pár sor, egy tucatnyi szépséges fotó, és egy dal; nézd meg, tetszeni fog!)

Zárásként ezzel a rövidke videóval kívánok remek hétvégét, és jó egészséget, boldogságot neked és szeretteidnek a következő évekre - akármi legyen is a mostani választások eredménye: 

Videó link: Mega    YouTube

--

Szöveg, fotók, videó: Gerák Andrea

Borítókép: Kismaros, 2022. február 25.

A kismarosi strandon, 2022. márciusában


Szívesen mondanál erről nekem valamit, de inkább nem nyilvánosan?

Kapcsolat

*********************************************************************************************************************

Tetszett ez a bejegyzés?

Ha szívesen támogatnád a munkámat, kérlek, kattints alul a nagy piros gombra, és hívj meg egy virtuális kávéra!

Mivel a művészi munkáimból élek, ezen belül legfőképp a közönségem adományaiból, ezzel közvetlenül segítesz életben tartani a kreativitás lángját (jaj, de gyönyörű ez, ugye?)

Most éppen egy éves összvonalas vasúti bérletre gyűjtök, hogy felfedezhessem hazánkat, és megmutathassam a szépségeit másoknak is. A blogom főoldalának jobb alsó sarkában láthatod, hol áll a dolog: https://www.buymeacoffee.com/andreagerak

Nagyon köszönöm, és azon kívül, hogy ily módon Te is részese leszel az alkotások megszületésének, még Karma is imádni fog téged! 😍