В прегръдките на чудната есен идва ред отново да се потопим във вълшебството на растението-учител и с негова помощ да се отворим за изобилието, идващо към нас. Каня те на едно необичайно пътуване към себе си - на чаша топло церемониално какао да потърсим и изследваме в дълбочина връзката със себе си. Ще си позволим да се отпуснем в прегръдката на сърцето, ще търсим и получим мъдрост от неочаквани учители и ще попеем в ритъма на душата си.

Кога:
неделя, 5 ноември 2022 г.
17:30 - 20:30 ч.

Къде:
София, ж.к. Лозенец, в близост до МС „Джеймс Баучер“
(точната локация ще споделим със записаните)

Обмен:
35 лв.

ВАЖНО! Участието е само с предварително записване на телефон 0888 399 727 (също по Вайбър и Телеграм), не по-късно от 18 ч. в събота, тъй като какаото се приготвя предварително според броя участници. Благодаря ти!

Какво ще ти е необходимо

  • отвореността да погледнеш навътре в себе си е напълно достатъчна;

  • по желание - музикален инструмент, който да те подкрепи в преживяването;

  • също по желание - плодове, ядки или други вкусотии, които да споделим след практиката.

Препоръки за подготовка

  • ден преди церемонията се въздържай от алкохол и тежки храни;

  • пий повече от обичайното количество вода в деня на събитието и поне още ден след това;

  • сутринта преди срещата ни пропусни кофеиновите напитки, а по възможност нека и закуската е само от плодове;

  • заповядай десетина минути по-рано, за да се настаниш удобно и да започнем навреме.

С какво ни помага какаото в процеса на себеизследване

Какаото отваря сърцето и ни позволява да изпитаме дълбока, чиста любов и връзка със себе си, с другите, със света и с всичко живо. По този начин то става наш приятел по пътя към по-ефективно проявление на онова, което истински желаем. Помага ни да видим ясно талантите и уменията си и как можем да ги използваме в услуга на другите; свързва ни по-силно с житейската ни цел. Освобождава съзидателната ни мощ, позволява ни да се отдадем свободно на вдъхновението и потока от идеи и да ги претворим — в думи, танц, музика или картина… Каквото ни е на сърце.

С негова помощ можем да превърнем знанието на ума в знание на цялото си същество. Да въплътим неща, които вече са ни известни, но все още не усещаме в дълбочина. Например, учението, че всички сме любов и че не съществува нищо друго, освен любов — какаото ни отвежда на път, по който можем да изживеем и почувстваме тази любов, блаженството, което тя ни носи, да изпитаме ниво на съществуване, което е само поток и единение.

Какво представлява и как протича церемонията

В церемонията отдаваме почит на духа на какаото, на неговата интелигентност, сила и енергия, претворени в какаова напитка, приготвена от натурална какаова паста от Амазония и подходящи подправки. Така приготвено, какаото помага да се пренесем в настоящия момент и да изследваме вътрешния си свят през призмата на сърцето, да погледнем на житейската си ситуация от нов ъгъл, с различни очи, и да дадем път на осъзнавания и решения, недостъпни за аналитичния ум.

По време на практиката ще се насладим на плътния, изтънчен вкус на натуралния шоколад и ще потънем в кратка самостоятелна медитация, по време на която ще се свържем с какаото в търсене на помощта и мъдростта му. В това пътуване ще ни носят крилете на шамански тъпан, под чиито звуци и вибрации ще се потопим максимално дълбоко в преживяването си. Равномерният ритъм на тъпана ни помага постепенно да навлезем в изменено състояние на съзнанието — иначе казано, да преминем от обичайна будност, ангажирана с външните обстоятелства и събития, към осъзнато изследване на вътрешния ни свят.

След това първоначално запознанство и настройка за по-нататъшната ни работа ще преминем към продължителна водена медитация. Водещо ще е намерението, с което влизаме в практиката, затова горещо препоръчвам няколко дни преди церемонията да поставиш ясно пред себе си онова, което желаеш да изследваш, и да го поддържаш в съзнанието си — по този начин ще привлечеш отговори и осъзнавания, които да са ти истински полезни в пътя ти напред. Разбира се, вариант е да се оставиш на процеса и да позволиш на интуицията си да те води към точната за теб тема в течение на самата практика.

Когато се завърнем отново в обичайната реалност, в приятелската и защитена среда на кръга ще изразим себе си чрез песен или мелодия, която в момента е жива в нас. Ще споделим емоциите от преживяването, наученото и новите посоки, които са ни се разкрили в процеса. Ще почерпим от подкрепата и мъдростта на групата и ще отнесем със себе си едно ново знание и разбиране за собствения си свят, което да приложим в ежедневието си и по този начин с лекота да преодолеем ситуации, привидно извън размаха на възможностите ни.

И с всяко следващо потапяне в магията на какаото ще се учим да живеем и общуваме все по-осъзнато, по-цялостно и по-свързано.

За мен

Определям се като търсач и изследовател на себе си, на своя вътрешен свят. Призванието ми е да те съпровождам, докато откриваш всичко онова, за което копнееш и което кара душата ти да пее. Да създавам за теб пространства за свързване – със себе си, с другите, със света…

И в груповите, и в индивидуалните си сесии използвам разнообразие от инструменти за себепознание и личностно развитие, медитация, шамански практики за изцеление на тялото и душата, звукотерапия, енергийно лечение и други. Потопих се за първи път в магията на церемониалното какао през 2018 г. и очарованието от тази среща постепенно се разгърна в път на лична, а в последствие и споделена работа с растението-учител. В сесиите си вплитам увличащия ритъм на шаманския тъпан и песните на тибетските купи, а понякога и дълбоките вибрации на гонговете.

Заповядай, очаквам те! <3