A forgás egy egyszerű trükk amit valószínűleg  kutyusunk előszeretettel fog megtanulni.
Lehet magunk előtt gyakorolni vagy akár láb mellett is. Aki igazán profin szeretné ezt a trükköt, az mind a két irányba, vagyis balra és jobbra fordulni is taníthatja kutyáját.
A feladat kézjelhez kötése az egyszerűbb módja, de természetesen akár külön feladat szóval is lehet jelölni, hogy épp balra vagy jobbra forogjon.

A forgás megtanításának legegyszerűbb módja ha megvezetéssel vagy célkövetéssel tanítjuk ezt a trükköt kiskutyánknak.

Érdemes először kis lépésekben elkezdeni, mint rögtön teljes körrel:

Jutifalat vagy a pálca a kezünkben van, szembe állunk kiskutyánkkal és balra vagy jobbra az orránál fogva megvezetjük egy negyed körig és ott klikk+juti.
Ezt megcsináljuk párszor, aztán a következő lépés, hogy már fél környit vezetjük meg és klikk+juti. Szintén megismételjük párszor, aztán jöhet a háromnegyed kör klikk+juti megjelöléssel és ismétléssel végül a teljes forgás.Amikor a teljes forgás ismétlések után már egész jól megy kutyánknak, akkor elkezdhetjük folyamatosabbá tenni, hogy később ne csak egy-egy kör legyen hanem folyamatos forgás. Ilyenkor arra kell figyelnünk,  hogy ne mindig a forgásnak ugyanazon a pontján klikkeljünk plusz jutalmazzunk, hanem legyen kiszámíthatatlan a számára. Ha kiskutyánk abbahagyja a falat követését akkor nincs se klikk se juti, kezdjük elölről kisebb elvárással. 

Igyekezzünk törekedni arra, hogy a segítséget mihamarabb kivegyük a képből, hogy később jól működjön a gyakorlat. Miután többször sikeresen körbevezettük kutyánkat falattal, próbáljuk meg anélkül is csak az ujjunkkal. Ha kutyánk követi klikk és juti.
Ha esetleg még így nem megy,  akkor vegyük vissza a falatot a kezünkbe pár fordulat erejéig és próbáljuk meg újra.
Amikor már jutalomfalat nélkül is megy a megvezetés, a következő lépés lesz a kézmozdulat fokozatos csökkentése, vagyis nem kell előrehajolva a kutya orra előtt mutogatni, hanem próbáljunk meg lehajlás nélkül fölötte mutatni a kézjelet.
Ha vezényszót is szeretnénk társítani a feladathoz akkor azt érdemes ebben a tanitási fázisban hozzáadni. 

Miután egyik irányba megy már a trükk kutyánknak, elkezdhetjük a másik irányba is megtanítani neki a forgást, valószínűleg itt a tanulási folyamat már rövidebb és gyorsabb lesz.

Jó gyakorlást!