Пълнолуние във Водолей, 12.08

Пълнолуние във Водолей, 12.08

Aug 08, 2022

В зората на 12.08, в 4:35ч, настъпва пълнолуние във Водолей - едно освобождаващо и преобразяващо събитие в космически, в земен и в чисто личен план за всеки от нас. Очакват ни две седмици на напрежение, обрати на световната сцена и нужда да приключим стари нагласи, да излезем от стари ограничения в нагласите ни, материални, емоционални и най - вече интелектуални. Време е за поставяне на нови приоритети в делата ни, за живеене на своята мисия. За осъзнаването й, на първо място - защото днес да бъдеш себе си е най - предизвикателното и дори опасно начинание. Изисква смелост, дързост, честност към себе си и накрая чак - следване на своя път. Със своите хора, тези, с които мислите и сърцата ви се срещат. Не е лесно да слезеш от сцената, на която си цар - да прекрачиш своите компетенции, своите притежания ( пари, имоти, това, което те определя колко си стойностен, в своите и в чуждите очи ) и да поемеш риска да продължиш отвъд видимото, разбираемото, постижимото. Защото там е развитието ти, там е реализацията ти. Винаги е отвъд. Защото в непознатото има още части от теб, части, които искаш да видиш, почувстваш, преживееш. Които си си обещал някога да достигнеш. Да споделиш със света.

Е, не ни се иска да правим този скок в празнотата, в квантовото поле точно сега. Но ще го направим - кой с повече желание, кой - с абсолютно нежелание. По различни причини на всички ни е важно да продължим напред. Как - чрез постоянство, упорство, дори инат, чрез следване на своята вяра и идеали във взаимоотношенията и общите ни начинания с партньори и приятели, с каузите, които имаме и към които ще се върнат мнозина от нас. Когато имаш всичко, разбираш кое е ценното. Не са парите и имотите, нито славата - споделянето е. Присъствието на близък до теб, присъствие може би не физическо, но със сигурност - сърдечно, любящо. Мнозина ще усетят до края на август какво е да имаш подкрепа на небето, независимо дали това са твоите починали близки или твоите ангели хранители. Всъщност - едно и също е.

Трудно ще ни е да приемем, че сме толкова обичани и подкрепяни винаги, каквото и да правим - сега като личности и като човечество сме достигнали състоянието, в което толкова дълго сме живели в лъжи, заблуди и самозаблуди, че ни е много, много трудно да си спомним какво е просто да си обичан - което значи виждан, приеман, свой. За небето и за Земята. Всеки миг. Всеки миг безотказно, приятели. Спрете и го почувствайте. Спрете и го приемете на доверие, ако щете. Истината работи на всички нива. Минава през затворените врати на сърцето и разбива реда в нас и около нас. 12.08 ще е луд, труден ден. И ни дава шанса да минем на по - високо, по - леко за дишане и живеене ниво : ако ние решим. Меркурий в Дева още до края на август ще ни даде достъпа до потенциала в нас и ще го актуализира в срещи, съюзи, мъдри решения и успешно реализирани цели, особено ако те са свързани със самообучение, специализиране в нашата професионална област, подкрепа и усъвършенстване на средата, развиване на навиците ни да мислим и действаме в съгласие със собствения си ум и след добра преценка на обстоятелствата. Ще си спомним по - ясно благата, които постигнахме благодарение на своя ум и своя труд. Особено тук, в Европа - домовете, в които живеем, условията в тях ( канализация, домакински уреди, топлина и светлина ), университети, свобода на придвижване, спортни и художествени клубове за децата ни, галерии, театри, паркове и още, и още. Какво правим с тях, с какво ги изпълваме е наша отговорност. Време е да оценим какво имаме и да определим какво искаме и е ценно да запазим, да обновим, да надградим. Като започнем отвътре, от света, който градим вътре в нас. Защото той е, който ще се прояви в следващите 18 - 19г. Може да бъде градина, красива, плодородна, животворна. Може да бъде и нещо много по - безжизнено.

Пълнолунието във Водолей ни показва картина на световете на двата избора - върховете на двата бисекстила насочват към решението : ще е удовлетворяващо за нас, стига да го направим заедно, като общност, като съмишленици, чрез нашата одухотворена мисъл, с грижа за всички ни ( хора, животни, природа ). И нека не забравяме, че да бъдем съмишленици не означава да сме еднакви в мисъл, чувство и дела - напротив, ще спорим и ще опитваме различни идеи, но ще решаваме и ще вървим в една посока. Посоката е свят, желан, обичан, красиво, родно място за растеж и изживяване на нашите лични и общи мечти. Нека не се радваме толкова на тези, които падат, на това, което си отива, а да мислим и създаваме това, което идва. Наше е - някога сме си го избрали и обещали. Само да избираме по - често, всеки ден, истината и чистотата си. Въпреки неодобрението, подигравките и заплахите на спящите. Те не могат да ни навредят - така, както облаците не могат да победят слънцето. Както материята не може да победи Духа.

Светло Пълнолуние, приятели. Излизайте смело от пашкула и нека творим себе си и света ни рамо до рамо, във всеки споделен миг. Бъдете истински. Бъдете свободни за срещата със себе си.

Enjoy this post?

Buy Kirilka Pacheva a coffee

More from Kirilka Pacheva