Новолуние в Дева, 27.08

Новолуние в Дева, 27.08

Aug 26, 2022

На 27.08 в 11,17ч настъпва новолуние в знак Дева. Обикновено това е време на вътрешно подреждане и яснота. Но не и този път - новата Луна в Дева ни призовава да подходим с повече разум и търпение към своите ангажименти, приоритети и при общуването с приятели, организации, участието ни в социални движения и инициативи. Започват да се формират обстоятелства, които през есента ще подкрепят нашето личностно изтрастване и умение да използваме случващото се в наша полза, като личности и като общество.

Важното е през септември и особено в следващите 2 седмици да не прибързваме, да не влизаме в излишни разговори, пререкания и да не действаме импулсивно по въпроси, свързани с бизнес, финанси, наследство и разбира се - политика. Липсата на отговорност, честност и сериозно отношение към това, което правим, към контактите и обединенията, които сме готови да създадем, сега ще ни донесат само загуба на енергия и нерви. Особено застрашени са личните и бизнес партньорствата ни, нашите инвестиции и спестявания. Неподходящо време е да тръгваме да спасяваме или подкрепяме хора и идеи, които са прекалено егоцентрични, дори самовлюбени. Нека дадем възможност на всеки да носи своята отговорност, да се опита сам да се справи със задачите си. Мъжете ще са по - склонни да влизат в конфликти с авторитети, с властта, а жените ще са по - критични и трвожни. Нужно ни е да намерим път и подход един към друг като партньори в любовта, в семейството, в работата, в обществото. Да намерим основания и начин да застанем над различията помежду ни и да работим за едно по - разумно, ефективно и справедливо общество.

Септември месец ни се дава като време, в което да се вгледаме в своите задачи - какви са, наши ли са или са натрапени отвън, а ние ги приемаме, благодарение на ниското си самочувствие и нежеланието си да мислим и да действаме самостоятелно. Крайно належащо е да разберем какво означава да служиш на ближния, на живота, безкористно, всеотдайно, качествено. Да приемем в следващите 3 седмици неочакваните, неудобни истини за нас и нашите партньори, за евентуални изневери, лъжи, финансови, социални афери - да приемем истината такава, каквато я виждаме пред себе си. И да поемем своя дял от работата, която заедно трябва да свършим, за да продължим напред с енергия и фокус с кого ще работим и живеем занапред и какви принципи ще имаме и ще следваме по пътя си. Ако се опитаме да прескочим момента с приемането и правенето на нужните корекции, няма да успеем да направим голямата крачка напред в развитието си като личности, като професионалсти в работата и това може да се отрази директно на здравето ни.

Не се впускайте в активна, още по - малко хаотична дейност, на принципа - ако стане. Ако мине. Няма да стане, няма да мине.

Новолунието в Дева е знак, че е дошъл моментът да осъзнаем, че е дошло времето да започнем да уважаваме повече възгледите на другите хора, на своите близки и приятели. Да започнем да проявяваме повече търпение и разбиране към себе си и към другите. Не всичко е на всяка цена. Не всяка идея и промяна, които ни се предлагат или налагат, са за общо добро. В следващите две седмици е нужно да се вгледаме по - задълбочено и честно в своите мотиви, в това, което знаем и което още можем да научим, усвоим като умение, за да се справяме по - добре в личния и в обществения живот. Много подходящо време да научим повече за това как да говорим един с друг ( ненасилствена комуникация ), как да се договаряме, изслушвайки се и търсейки най - взаимно изгодното предложение и конструктивния начин на действие. Как да обсъждаме теми като общи ( семейни, , бизнес, обществени ) финанси, споделена отговорност, ясни и конретни права и отговорности в договори, документи, в икономически и политически обединения. Време е за преодоляване на социални и културни предразсъдъци. Време е за усвояване на умения за реална преценка на идеи, хора и ситуации и за прояви на добронамереност един към друг. Време е за учене и пренаучаване. Ще е съвсем ясно за какво пренаучаване иде реч при всеки от нас - едни ще се занимават с взаимоотношенията си, други ще търсят работа или увърждаване в работата, трети ще трябва най - сетне да се заемат с укрепване на здравето си. Работа много, важното е да си я свършим, а не да се крием от нея в излишни разговори и пилеене на време. Новата Луна в Дева ни припомня, че е време да подредим вътре в нас - какво правим, на какво отдаваме енергията и същността си. Спрете, приятели, така ще утихнете отвътре и ще имате възможността да видите къде изтичат силите ви. Ще имаме щастието през септември да видим и да се освободим от хора и ангажименти, които разпиляват безценните зърна от внимание, грижа, любов, които им даваме щедро. Сега нека ги дадем на себе си и ще разберем какви да бъдат следващите ни стъпки, проекти и кой заслужава да е наш приятел, близък, спътник. Не винаги слънцето грее ярко в живота ни, но дъждовните дни са тези, които ни свързват с хората и нещата, с които имаме общи цветове и пътеки. Благославяйте трудностите, приятели, и не спирайте да усъвършенствате себе си - най - добър е всеки настоящ и следващ миг.

Enjoy this post?

Buy Kirilka Pacheva a coffee

More from Kirilka Pacheva