Очаква ни едно потапяне дълбоко навътре, до корените на душата ни, там, където се случват чудесата, изцелението, оцялостяването ни. Този е истинският път, целта на живота ни и тук, на Земята - да се учим да живеем свързани със себе си. Да познаваме корените си, и родови, и небесни. Всеки от нас ще се гмурне и ще се наслади на красотата на дълбокото вътре, на тишината и цветовете там, дотолкова, доколкото е готов. Интересното и важното в случая е, че Слънцето в Дева поема задачата да търси път как да преформулира целите и отговорностите ни (практични, делови, обществени ) по начин, който намира нови решения, нови пътища за нашата реализация като личности и като общество, като човечество.

Много творчески и резултатни ще са седмиците до края на септември, защото чрез заряда на пълнолунието в Риби практичните сред нас ще получат сериозни, дълготрайни успехи, постижения, печалби, заемане на престижни, заслужено високи позиции в работата и обществото. А творците ще имат видения, сънища, проникновения, които ще прояснят посоката ни на развитие и осъществяване в останалата част от живота ни - Луна и Нептун в Риби в съюз с Уран в Телец ще преобразят на практика живота ни - навици, стремежи, срещи съдбовни и преобразяващи ни, отдаване на учения и практики, които позволяват на семето в душата ни да даде благотворните си цветове и плодове. Имаме абсолютна нужда от благодатта, изливаща се в нас и над нас в следващите седмици. Точно навреме по вселенското разписание - сега, когато сме оголени, уязвими и търсещи правилния път за себе си, за своите близки и за своите ближни. Когато усещаме, че истината е неуловима, но съществува, нещо повече - живее вътре в нас постоянно. Пълнолунието в Риби ни насърчава към честност - да бъдем честни със себе си, отговорни към партньорите си, към своите ангажименти в любовта, в брака, в бизнеса, в живеенето си. Време е да се погрижим за своя фокус в живота си - имаме ли го, кога и защо сме го загубили, сме се отклонили, сме се отказали да слушаме и следваме себе си. Да паднеш е естествено, да се изправиш и да продължиш - още повече. Можем го. Време е да се изправим и да продължим. Всяка болка, всеки проблем все някога свършва, раната заздравява. Понякога - както сега, до края на септември, дори неизцелимите рани биват изцелени. Наричаме го чудодейно изцеление. Такава милост има и за нас сега - достатъчно е да не изричаме обичайните думи, с които нараняваме най - близките си, да се въздържим да постъпим по познатия начин. Да признаем правото на всеки да бъде себе си. И да приемем самите нас такива, каквито сме - с болките, успехите и неяснотите си. Приемане, приемане, приемане на себе си - самата дума стапя ледовете отвътре и омива общите ни съдбини. Кога забравихме, че сме и винаги ще бъдем заедно - и в радост, и в мъка, просто защото сме души, дошли заедно тук, на Земята...

Пълната луна в Риби ни омива и съпровожда в пътя ни, огрян от сезона на ретроградията и затъмненията - започваме с ретрограден Меркурий в знак Везни. Съгласието, балансът, мирът са възможни. Нещо повече - те са тук, винаги са били. Ние, хората, сме тези, които погазваме мира, реда, свободата си. И ние сме тези, които следва да ги възстановим. Пълнолунието в Риби ни призовава към повече вяра и доброта. Безкрайно познато. Безкрайно нужно. Дано разтопим леда в сърцата си и се доближим още поне крачка до душата си. Доверете се на визията си, мили приятели, и в следващите седмици да работим за реализацията на своята визия. Ще са сладки и изоблини плодовете ни.

Вярата ни извисява над проблемите - нека вложим повече вяра в делата си.