Λουκ Μοντανιέ. Ένας τεράστιος επιστήμονας, μα πάνω απ' όλα, ένας γενναίος και υπερήφανος άνθρωπος, έφυγε απ' τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Λουκ Μοντανιέ ήταν βιολόγος και ιολόγος, είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, είχε διατελέσει διευθυντής σε επιστημονικά, ερευνητικά ιδρύματα διεθνούς φήμης και είχε τιμηθεί με άπειρα διεθνή βραβεία για το επιστημονικό του έργο.

Πέρα απ' όλα αυτά όμως, ο Λουκ Μοντανιέ ήταν ένας άνθρωπος που δεν καταδέχτηκε ποτέ να υποτάξει την επιστημονική και προσωπική του αξιοπρέπεια σε πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη παπαγαλίζοντας το κυρίαρχο αφήγημα περί "πανδημίας COVID" και μαζικών εμβολιασμών, αλλά αντιτάχθηκε σθεναρά, υπερασπιζόμενος την επιστημονική αλήθεια και την αξία του ανθρώπου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, και παρά το προχωρημένο της ηλικίας και τα προβλήματα υγείας του, ο Λουκ Μοντανιέ δεν σταμάτησε να γυρίζει τον κόσμο, να μιλά στα μέσα ενημέρωσης, σε πολιτικούς, επιστήμονες και απλούς ανθρώπους, δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται για την επικράτηση της αλήθειας και της λογικής!

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο επιστήμονα και άνθρωπο, αφιερώνουμε το βίντεο που ετοιμάσαμε πριν λίγες μέρες, με τις ομιλίες του στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου και σε συγκέντρωση πολιτών στο Μιλάνο.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο εδώ: https://mandataapoekso.blogspot.com/2022/02/luc-montagner.html