Buy Rama Albastră a coffee

x
1
3
5

Rama Albastră este un proiect care are drept scop promovarea culturii naționale prin colectarea fotografiilor din albumele de familie.

Deoarece fotografiile sunt fosile/relicve ale trecutului, ne propunem să colectăm pe cele care au ca subiect central oamenii. Oameni cu o istorie, cu un trecut, cu trăiri, bucurii și mâhniri.

Prin colectarea, digitalizarea și rastaurarea fotografiile Rama Albastră formează un fond național de fotografii care captează oamenii trecutului în diverse aspecte ale vieții cotidiene ( de la cele mai candide și neobișnuite, la cele mai frecvente).

Proiectul a luat naștere din pasiunea față de trecut și rădăcinile noastre, precum și din dorința de a valorifica diversitatea și specificul nostru cultural.

Rama Albastră încurajează și vine în ajutor celor care vor să scaneze albumele lor gratuit. Astfel proiectul are menirea de a crea un tablou mai închegat despre cine au fost oamenii trecutului și cine suntem noi, de a ne apropia de originele noastre și nu în ultimul rând de a oferi a doua viață trecutului/de a păstra vie flacăra memoriei.