Знайомтесь — Марічка

Знайомтесь — Марічка

Sep 14, 2023


В інтернеті є багато патріотичних аніме-мемів, але окремо виділяється Марічка, з якою існує тисячі малюнків та мемів. Вона є аватаром збройного опору російській окупації. Багато хто просуває образ України в інтернеті для західної аудиторії, але саме Марічка робить це найкраще, бо реагує на всі події, як на фронті так і поза його межами. А її історії розвивають десятки художників. Тож, якщо ви не перший день в інтернеті, то вже бачили цю завзяту білявку.
Але що ві про неї знаєте? Тож спробуємо познайомитися ближче: Марічка — доброволець, вона служить з 2014 року і спочатку приєдналася до полку нацгвардії Азов. Там і зустріла російську збройну навалу. Боронила Азовсталь і Маріуполь. В результаті важких боїв і поранення потрапила у полон. Після швидкого обміну втратила привʼязку до конкретного підрозділу і тепер є маскотом усіх ЗСУ.

Марічка може бути зображена в дуже різній стилістиці, але має деякі особливості, по котрим її можно легко впізнати: вона завжди білявка з карими очима, міцним пресом і характерним татуюванням на грудях. Такий її вигляд повʼязаний із першою появою в інтернеті, восени 2021 року. Перший мем з Марічкою відсилає нас до відомої американської стрічки “Американська історія Х”, а саме: до головного героя Дерека Виньярда. Татуювання на грудях — це пряма відсилка до цього персонажа, який мав таке саме. Такий вибір не випадковий, оскільки завдяки російському впливу у американському суспільстві тоді просувалась теза, що полк Азов є неонацистским.Важко назвати це каноном, але найкраще передає суть Марічки стилізація під роботи японського мангаки Коута Хірано. Це автор манги “Хелсінг”, яка була екранізована в декількох аніме-серіалах. Вся серія переповнена мілітарною стилістикою і тому природньо стала добрим референсом для Марічки, яка своєрідно поєднала у собі снайпершу Вікторію Серас та найманця Бернадотте. Цікаво, що Хірано починав свою кар’єру з малювання хентаю і більшість його персонажів спочатку зʼявилась в таких роботах. Тож і меми з Марічкою теж не залишаються без сексуального підтексту.
Як у кожної дівчини у Марічки є свій маленький секрет. Це її татуювання на грудях. Там може бути хрест чи тактичний знак швидкого розпізнавання, а може бути і напис. Наприклад “Удар”, “УПА” або взагалі “Український Наступ”. Марічка не із сором'язливих, але свої принади кому попало не показує, тому суперечки навколо таємниці її татуювання точаться і дотепер. Час від часу хтось з художників намагається привідкрити таємницю, але чи вважати такі спроби каноном сказати важко.Оскільки Марічка — це інтернет-мем, вона взаємодіє із іншими мемами. Наприклад, її можна побачити із псом Патроном.
Або в рожевої шапочці Калуша, з бавовною на грудях та 5.14 (часом, коли потрібно завдавати ударів по БНР).Також Марічка не забуває поздоровляти українців з різними святами. Наприклад, з днем вишиванки.Або з днем святого Миколая.
Але більшість малюнків з нею відсилають нас до визначних битв цієї війни. Марічка приймала участь у всіх боях окрім захисту Києва та звільнення півночі, тому що на той час була в Маріуполі. Але після цього вона знищила крейсер Москва, висаджувалась на Зміїному, звільняла Харківську область та Херсон. Деякі з цих малюнків настільки насичені відсилками, що про них хочеться розповісти окремо.
Отже на малюнку, присвяченому харківському контрнаступу кожен елемент невипадковий та має своє значення. На ньому зображен один з бойових епізодів, під час якого позашляховик Хамві на великій швидкості зблизився з позиціями окупантів, поливаючи їх вогнем з кулемета. В якийсь момент скінчилися набої і боєць Іностранного легіону ЗСУ почав кричати: Ammo, ammo!, а замість набоїв йому дали гранатомет. На задній частині їдуть бойці ічкерського батальйон імені Шейха Мансура та білоруського полку імені Кастуся Калиновського. Операторка дрону знайшла відомий в вузьких кругах момент, коли один з окупантів показував іншому ікону в руїнах будівлі. За рулем український вояк, а направляє наступ сама Марічка зі снайперською гвинтівкою.На малюнку про звільнення острова Зміїний також багато символів і відсилок. Сама композиція відсилає нас до відомої фотографії часів Другої світової, а саме до встановлення прапору над Іводзімою. Це один з найвідоміших образів тієї війни у США. Окрім Марічки тут присутні Кракен-тян, маскот спецпідрозділу ГРУ «Kraken» і Лєрочка, аніме-маскот Новодворської (або баби Лери), що є символом росіянської опозиції. Що вона робить на Зміїному невідомо, тож залишимо це на совісті автора малюнка. Окрім аніме персонажів присутні також Швайнокарась, про якого був окремий матеріал, Ждун та Каппа, це таке японське міфічне створіння, щось накшталт нашого водяного.Така військова звитяга не могла залишитися непоміченою і тому Марічка мала зустріч з Головнокомандуючим ЗСУ Залужним. Вітала вона і президента США Байдена, коли тої приїздив до Києва.Популярність в інтернеті, особливо в західному, призвела до того, що тепер кожна білявка в ЗСУ асоціюється в першу чергу з Марічкою.
Завдяки саме Марічці свої аніме-маскоти тепер є і у спецпідрозділу ГРУ «Kraken» і у полку імені Кастуся Калиновського, але вона залишається першою у нашому серці.

Тож хто така Марічка? Це інтернет аватар нашої боротьби, завзятості і майбутньої перемоги. Зухвала, весела, сильна і головне, непереможна — наша Марічка.

Gefällt dir dieser Beitrag?

Kaufe Аніме-видання СьогодНЯ! einen pantsu

More from Аніме-видання СьогодНЯ!