Η συγγραφή είναι πάθος. Γράφεις γιατί το έχεις ανάγκη. Ένας κόσμος γεννιέται στο κεφάλι σου και τα χέρια σου τον ζωντανεύουν. Αν ξεκινάς να γράψεις για να γίνεις διάσημος ή πλούσιος τότε μάλλον ζεις μέσα σε έναν φαντασιτκό κόσμο από αυτούς μες στο κεφάλι σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν αξία όσα γράφεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας αναγνώστης δεν αναγνωρίζει την όποια προσπάθεια έχει γίνει. Η συγγραφή θέλει δουλειά. Πολλή δουλειά. Παραπάνω από αυτή που φαντάζεται κάποιος που δεν έχει γράψει. Παρόλα αυτά μεγάλο μέρος της δουλειάς αυτής εκτίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Κι αυτό δεν είναι κακό. Το αντίθετο. Έναν τέτοιο κείμενο δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει τον συγγραφέα και γιατί όχι; Να τον αγαπήσει.

Το byemeacoffe είναι μια ευκαιρία να πάει αυτή η σχέση ένα βήμα παρακάτω. Με την υποστήριξη είτε ενός καφέ (που θα τον κερνούσες αν ήσασταν κάπου έξω) είτε με την αγορά μιας ετήσιας συνδρομής (που έχει μικρότερη τιμή από μία κάρτα ανανέωσης χρόνου όμιλιας) δίνεις τη δυνατότητα στον συγγραφέα:

1) Να συντηρήσει την online παρουσία του. Ένας ιστότοπος έχει κανονικά έξοδα, από τη διατήρηση του domain name μέχρι όλα τα δευτερεύοντα (πληρωμή για επιμέλεια κειμένων, μετάφραση αν υπάρχει αγγλικό κείμενο, μορφοποίηση κειμένου κτλ). Όλα αυτά εκτός από χρόνο χρειάζονται και χρήματα τα οποία δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας.

2) Να πουλήσει πιο εύκολα τα e-books του. Πριν αναρωτηθείς γιατί να είναι πιο εύκολο εδώ από ότι σε μια σελίδα που πουλάει ebooks, σκέψου ένα πράγμα. Εδώ είσαι συνδεμένος με τον συγκεκριμένο συγγραφέα. Είσαι αυτός που τον στηρίζει, έχετε άμεση σχέση. Έχεις λοιπόν άμεση πρόσβαση στη δουλειά του. Αν το ebook έμπαινε σε μια σελίδα θα χανόταν μεταξύ χιλιάδων άλλων. Εδώ είναι μόνο αυτά. Και είναι για σένα.

3) Να βελτιωθεί. Άλλο πράγμα είναι να γράφω κάτι που το μοιράζω δωρεάν και σε όποιον αρέσει και άλλο πράγμα να ξέρω πως ο άλλος πλήρωσε για να σε διαβάσει. Ο συγγραφέας θα βελτιωθεί θέλει δεν θέλει. Και από αυτό κερδίζουν συγγραφέας και αναγνώστης.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι κάποιος να βοηθήσει κανείς τον συγγραφέα;

Φυσικά! Ο πιο απλός από όλους είναι να κοινοποιήσει οτιδήποτε του αρέσει από τον συγγραφέα στους φίλους του. Μια κριτική, ένα βιβλίο, μια ιστορία, οτιδήποτε. Είναι δωρεάν και όμως δίνει πολλά! Επίσης οι επισκέψεις στη σελίδα του, καθώς και η αλληλεπίδραση με τις αναρτήσεις του κάνει καλό. Δίνει μια δυναμική σε κάποιον που πιστεύεις ότι αξίζει και τον υποστηρίζεις με όποιον τρόπο μπορείς!