Ionuț SMM
2 supporters
Degradarea Urbană

Degradarea Urbană

May 01, 2022

De ce am ajuns aici ?

Lipsa educației în construcții poate fi o potențială explicație, pe de altă parte atunci când nu există un instrument funcțional care sa sancționeze astfel de degradări, este evident sa ajunge la astfel de poze.

Aici vorbim despre un imobil de locuințe, semi-colective (cu dependințe comune pe scurt), din centrul Bucureștiului!

București pentru cine nu este la curent, este capitala de oraș European! Deci până aici ne-am lămurit ok?!

Aceasta degradare, nu doar că este dezolantă și poluantă pentru peisajul urban, dar este totodată și foarte periculoasă!

Personal am fost în trecere, și totuși eu, mă consider o persoană care mă pot expune nu lucruri care sunt nefuncționale, însă situația din poze, mi-a transmis o doză de nesiguranța.

Așa arată fațada unui imobil de locuințe din centrul capitalei....cei drept un imobil vechi.

Explicațiile ar fi multe...., Însă scopul nu este să găsim niste scuze penibile.

Astfel de situații ajung să devină realitate când dreptul de proprietate este unul precar și fără asumare.

Evident există și sancțiuni precum supraimpozitarea, dar cine să achite nota de plată....

Modul precar de educație în construcții, pe principiul trebuie sa mi se facă, trebuie sa mi se dea de cele mai multe ori duc la situații de genul....

Aici, locatarii arată cu degetul către primărie, precum nu se implică..... De ce?!.... Pentru că trecutul spune că aceste locuințe au fost achiziționate de la primărie prin diferite programe de acest fel.

Primăria chiar avea .....nu știu dacă mai are in prezent, sub-instituții, dacă nu greșesc ICRAL... care se ocupau de toate spațiile locative, in proprietatea primăriei, inclusiv mentenanța.

După revoluția din 1989, aceste locuințe au căpătat noi proprietari, de cele mai multe ori chiar acei chiriași care locuiau deja.

Ideea este că posibilitatea de a deveni proprietarul unei astfel de locuințe, aduce după sine și niște responsabilități, detalii pe care cei care au ales să devină proprietari nu le-au înțeles...bună gospodărie sa zicem.

..

Diferența este că atunci regimul juridic plasa aceste locuințe precum construcții bune de închiriat, oferea și mentenanță astfel încât starea lor era tot timpul in regulă....ulterior cu cedarea dreptului de proprietate au fost cedat și buna îngrijire.

Am ajuns la problema asta, deoarece nu a existat nici un filtru de pregătire,și nici acum nu exista, înainte de a deveni proprietar, dacă există capabilitatea de întreține o astfel de locuință.....

Lipsa unei bune gospodăriri a dus la aceasta fază degradare morală a construcțiilor fara responsabil.... pe principiul vinovații fără vină....

Vedem aici o bucată de tencuială, care nu poate promite nimic.... Nici măcar o ora de siguranță...

Din punctul meu de vedere, peisajul urban trebuie salavat de urgență!

Este o nevoie urgentă, de un nou cadru legal, care într-o situație extremă să poată interveni chiar și soluții de expropriere în regim de urgentă!

Nici așa zișii proprietari nu sunt in siguranță aceste construcții, și starea în care se află o astfel de construcție ne poate da de înțeles cât de greu ar înțelege riscurile propriu-zise.

Numa curier de Glovo sau Tazz sa nu fii....

Și totuși....aceste construcții, parcă nu se lasă...parcă se zbat din tot dinadinsul să supraviețuiesca... acel verde poate fi o mica rază de speranță..... O speranță a unei consolidări sănătoase și făcuta la propriu din temelii....

Dacă locuiești în astfel de clădiri, să știi că ar trebui să îți ridici niste semne de întrebare de urgență.

După această etapă ar fi bine să încerci să faci ceva....

Dacă ți-a plăcut acest articol, cules din realitatea urbană Bucureșteană, hai sa bem o cafea 😊

Enjoy this post?

Buy Ionuț SMM a coffee

More from Ionuț SMM