Hakkımda - About Me

Hakkımda - About Me

Aug 05, 2022

Anlamayı kolaylaştırmak için basitleştirdim.

Merhaba. Benim adım Seray. Ben İngilizce ve Yabancı dil olarak Türkçe öğretmeniyim.

Türkçe benim anadilim. Türkçe öğretmeye uzun yıllar önce başladım. Lisede bir Facebook grubu kurdum. Paint programı ile yaptığım ders notlarını paylaştım. Sonra, bir arkadaş edindim, Tunuslu Meryem. Meryem Türkçe'yi çok seviyor. Ona Skype üzerinden ders anlatmaya başladım.

Sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü İngilizce öğretmenliği bölümünü kazandım. İngilizcemi geliştirmek için hazırlık okulu'na gittim. Burada pek çok ülkeden arkadaşım oldu, özellikle Nijerya ve Pakistan. Arkadaşlarıma Türkçe dersini geçmeleri için yardım etmeye başladım. Sonra 8-10 kişilik gruplarla kütüphanenin sınıflarında ders yaptım. Daha sonra TUR 201 ve 202 derslerinin asistanı oldum. Dersleri izledim, öğrettim hatta sözlü sınavlara girdim.

Preply ve ClassDo ile tanıştım. Bu siteler bana öğrenci buldu. Bu sitelerde ilk dersim 8 dolardı. Öğrenci sayım arrtıkça dersin ücreti de arttı. Uzun bir süre saati 10 dolardan özel ders verdim.

Ödemelerimi PayPal'dan alıyordum. PayPal artık Türkiye'de aktif değil. Ben bu haberi alınca çok üzüldüm. Ama profesyonelce davrandım ve bu sorunu çözmeye çalışırken derslerime ücretsiz devam ettim. Öğrencilerimi yarı yolda bırakmadım.

Bana güvenen öğrencilerimle Western Union ve Skype ile devam ederken, Verbling'i buldum. Burada komisyon daha yüksek olduğu için 15 dolardan profilimi oluşturdum.

Şimdi ise ders saati ücreti 20 dolar ama çoklu alımlarda indirim yapıyorum. Hatta özel durum söyleyene yüksek burs verebiliyorum.

Bu siteyi de hem ek gelir hem de öğrencilerime keyifli ödevler vermek için kurdum. İsterseniz burs verebilirsiniz. Ders bekleyen çok sayıda öğrenci var.

Tanıştığımıza memnun oldum.

Enjoy this post?

Buy Turkish Teacher a kahve

More from Turkish Teacher