Affan
is
1 supporter

Duit Simpanan Hak Marhaen!

Jul 16, 2022

Kita sebagai rakyat marhaen sedar betapa pentingnya menyimpan wang. Namun barangkali tiada siapa yang ajar kita konsep wang buat wang. Iaitu membiarkan wang kita beranak dalam Amanah Saham Bumiputera, ASB. Ada instrumen pelaburan yang sangat mantap iaitu pembiayaan ASB patuh syariah. Melalui pembiayaan ASB patuh syariah ini, wang kita boleh membiak dengan pantas dan cepat. Apa yang kita perlu ada adalah pendapatan yang stabil tiap tiap bulan dan tidak semestinya pendapatan yang tinggi. 

Mengapa pentingnya simpanan dan pelaburan?

Simpanan ASB penting untuk hal hal luar jangka seperti masalah kesihatan atau kehilangan pekerjaan. Berbanding meletakkan wang di dalam akaun bank sahaja, simpanan ASB ada dividen iaitu wang kita dilaburkan oleh PNB dan kita dapat pulangan atas wang kita. Maknanya wang kita berkembang dan membiak. Pelaburan pula penting untuk membeli kehendak kita seperti rumah, kereta atau membiayai majlis perkahwinan! Ini kita semua tahu. Apa yang kita tidak tahu adalah jika kita bekerja sebagai kerani yang pendapatannya stabil atau pemandu Grab: kita berpeluang membina aset dengan melanggan pembiayaan ASB patuh syariah.

Boleh lihat video di bawah daripada Maybank.


https://www.youtube.com/watch?v=FPgfKc-agzY

Solusi untuk kos sara hidup antara lainnya adalah kemudahan bekerja dari rumah untuk menjimatkan kos minyak, tol, dan makan di luar. 

Dengan penjimatan ini, kita sebagai rakyat marhaen bolehlah melabur dengan pembiayaan ASB yang patuh syariah. 

Anda boleh mohon secara online dan dapatkan kadar keuntungan yang rendah dicaj oleh bank dengan menggunakan staff ID 00135198, pilih Maybank Putrajaya di laman web Maybank2U.

Sebarang pertanyaan atau perlukan pertolongan bolehlah WhatsApp kepada staff Maybank Putrajaya di talian 013-2648737, Puan Zura.

-Affan, Pengasas Bersama, - marhaen.my

Enjoy this post?
Buy Affan a book
Sign up or Log in to leave a comment.